Over ons

Onafhankelijk milieukundig en ecologisch adviesbureau, gespecialiseerd in bodemonderzoek en begeleiding van bodemsaneringen

Over ons

Milieuadviesbureau Hopman en Peters is een onafhankelijk milieukundig en ecologisch adviesbureau, gevestigd in Zeist en actief in heel Nederland. Gespecialiseerd in bodemonderzoek en begeleiding van bodemsaneringen, of het nu gaat om onderzoek naar (water)bodemverontreiniging, omgevingsvergunningen of kwaliteits-, milieu- en veiligheidssystemen.

Het bedrijf is opgericht in 1988 door Hans Hopman en Huub Peters, beiden met een jarenlange expertise op het gebied van (water)bodemonderzoeken, bodemsaneringen en milieuadvies.

Ons team bestaat uit zeer ervaren en deskundige specialisten op bodemtechnisch en ecologisch gebied. Wij zijn dagelijks werkzaam voor onder meer (lokale) overheden, aannemers, waterschappen, projectontwikkelaars en particulieren.

U kunt ons inschakelen voor alles wat te maken heeft met bodemonderzoek, bodemsanering, ecologie en archeologie. Wij helpen u met het onderzoek, juridisch advies en wet- en regelgeving. Hierbij kunt u denken aan (circulaire) bodemsanering, (verkennend, of nader) bodemonderzoek of asbestsanering en -onderzoek.

Naast bodemonderzoek verzorgen wij ook ecologische quickscans, adviseren rondom flora en fauna en bieden tevens archeologisch bodemonderzoek aan.

Wij voldoen aan de meest strenge en recente kwaliteits- en veiligheidssystemen, zoals de NEN-EN ISO-9001-2015. Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en in bezit van de vereiste certificaten voor milieukundig onderzoek, asbest-in-bodem onderzoek en het nemen van grondwater- en bodemslip (water)analyses.

Ons team

Huub Peters

Projectleider Milieukundig begeleider

"Niets zo dynamisch als een bodemsanering"

Hans Hopman

Projectleider Milieukundig begeleider

"Na 42 jaar ervaring heb ik ontdekt dat je elke dag weer voor verrassingen komt te staan!"

Richard de Nijs

Projectleider Bodem

"Geen enkele onderzoekslocatie is hetzelfde. Dat maakt het uitvoeren van een onderzoek erg gevarieerd en ook uitdagend"

Jasper Smits

Projectleider Bodem en Ecologie

"Als bioloog van huis uit, heb ik de perfecte combinatie gevonden in onderzoek onder én boven de grond. Mijn motto: 'De klant ontzorgen zodat het uiteindelijke doel wordt gerealiseerd'"

Armel Brinkman

Projectmedewerker – Veldwerker

"Goed onderzoek vraagt tijd, maar levert kwaliteit!"

Christy den Hertog

Projectmedewerker

"Een goed rapport is goud waard"

Niels Dam

Projectmedewerker

"De waarheid bovengronds zien te krijgen"

Robbin van Arkel

Projectmedewerker

"Ieder project heeft zijn eigen mal. Vakwerk is namelijk maatwerk!"

Bart Valkenburg

Veldonderzoek

"Ik draai nog wel even door"

Berta Abarkan-van Deelen

Project- en Debiteurenadministratie – Planning

'Samenwerking is de kracht'

Marco van de Hoef

Algemeen directeur

'Energie en commitment zijn dé factoren voor succes. Met elkaar en voor elkaar!'

Partners

Hopman en Peters werkt nauw samen met partners op verschillende terreinen, waarbij gebruik gemaakt wordt van hun specialistische kennis op het gebied van leren, (ver)bouwen en archeologie.

SBB

Erkend Leerbedrijf

Als Erkend Leerbedrijf hebben wij een overeenkomst met de SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan.
Zo krijgen bedrijven de vakmensen die ze hard nodig hebben en dragen wij bij aan de continuïteit van onze branche.

BBAN

Bouwbegeleiding en advies

In de BBAN Groep werken zelfstandige bouwkundigen, bouwkundig adviseurs, architecten en keten-partners nauw met elkaar samen. Zij begeleiden alle soorten bouwprojecten, van begin tot eind en van klein tot groot, voor bedrijven en particulieren. Hopman en Peters is één van de keten-partners van de BBAN.

Vestigia

Archeologie en cultuurhistorie

Op het gebied van archeologisch en cultuurhistorisch onderzoek hebben wij een ideale partner gevonden voor het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en opgravingen en het geven van advies over de wet- en regelgeving op het raakvlak van archeologie, cultuurhistorie, monumenten en ruimtelijke ordening.