Nieuws
Filters
Laatste nieuws
Ecologisch onderzoek wordt steeds belangrijker. Waarom is dat eigenlijk?
Je wilt gaan ontwikkelen en bouwen. Dan is ecologisch onderzoek een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen. Maar waarom is dat eigenlijk? We leggen het graag aan je uit:
Lees meerEr is een bult zand vrijgekomen. Wat kan en mag ik daarmee doen?
Mag en kan zomaar alles met een hoop zand die overblijft na bijvoorbeeld verbouw of nieuwbouw? Er komt nog wel iets bij kijken. Wat?
Lees meerMilieukundige Begeleiding bij bodemsaneringen. Wat houdt dat eigenlijk in?
Een hele logische en begrijpelijke vraag. We leggen het graag aan je uit.
Waarom en wanneer moet ik bodemonderzoek uitvoeren?
Vragen die wij als milieutechnisch onderzoeksbureau Hopman en Peters zeer regelmatig krijgen.
Ben je benieuwd naar de antwoorden?
Lees meerArchivice Architekten werkt graag samen met Hopman en Peters.
We drinken in een ontspannen setting een kop koffie op het buro van Paul in Amersfoort. Om zijn bedrijf beter te leren kennen vragen we Paul om zijn bedrijf kort te schetsen.
Lees meerDe diensten van Hopman en Peters.
De kracht van Hopman en Peters: flexibel en snel meedenken en meebewegen bij al uw bodemvraagstukken. Hoe kunnen we u van dienst zijn?
Lees meer10 vragen aan …. Barbara Achterberg
Om de medewerkers van Hopman en Peters beter te leren kennen gaan we met ze in gesprek. In deze eerste editie van ’10 vragen aan …’ gaan we in gesprek met projectmedewerker bodem Barbara Achterberg:
Vrijgekomen grond moet altijd worden gekeurd, maar waarom eigenlijk?
Hopman en Peters adviseert en ondersteunt bij het zoeken naar toepassingsmogelijkheden van gekeurde vrijkomende grond
Maatregelen na afronding nader ecologisch onderzoek: Mitigatie of Compensatieplan
Als de conclusie van het nader onderzoek ecologie is dat het nemen van maatregelen ter bescherming van de aangetroffen natuurwaarden nodig is moeten maatregelen genomen worden.
Lees meerUitkomst Quickscan Ecologie vraagt om nader onderzoek. En nu?
De Ecologische Quickscan is uitgevoerd. Uitkomst is dat er beschermde natuurwaarden aanwezig zijn in het plangebied. Er moet dus verder onderzocht worden.
Lees meerEcologisch quickscan – Wanneer, welke stappen en wat zijn de kosten?
Ga je verbouwen of nieuw bouwen? Ga je een gebouw slopen? Moet je voor werkzaamheden de grond in? Voor alle ruimtelijke ingrepen is het nodig om bij de gemeente een omgevingsvergunning aan te vragen.
Interview met Rosalie Dekker: 'ecologie draait om de balans tussen mens en de natuur'!
Ecologie heeft een steeds belangrijkere plaats in de dagelijkse werkzaamheden van Hopman en Peters. De reden daarvoor? Ecologie is vaker een verplicht onderdeel bij de aanvraag omgevingsvergunning.
Lees meerWanneer is Ecologisch onderzoek noodzakelijk?
Ecologisch onderzoek is, net als bodemonderzoek een verplichting als er sprake is van een ruimtelijke ingreep. Ecologisch onderzoek is onderdeel van de Wet Natuurbescherming (Wnb).
Lees meerAanvullingsregeling bodem gepubliceerd
De regelgeving voor bodem binnen de Omgevingswet krijgt steeds meer vorm. De wet is uitgebreid met de aanvullingsregeling bodem en daarmee is binnen de nieuwe wetgeving voor wat betreft het onderwerp ‘bodem’ een belangrijke stap gezet.
Lees meerHuismus nestkasten afgeleverd
Deze week zijn 10 huismus nestkasten afgeleverd op ons kantoor in Zeist. De huismus nestkasten zijn besteld bij de Vogelbescherming en speciaal ingericht voor huismussen.
Lees meerecologische advies voor toekomstbestendig energienetwerk
Hopman en Peters levert ecologisch advies in de vorm van quickscans voor Van den Heuvel Aannemingsbedrijf. Zij zijn druk bezig om voor Liander het energienetwerk toekomstbestendig te maken.
Bodemsanering in combinatie met archeologisch onderzoek
Hopman en Peters heeft een bodemsanering begeleid, gecombineerd met een archeologisch onderzoek, op een locatie aan de Oliemolenwal en Voorstad 31 in Tiel.
25 jaar klantrelatie met KlokGroep
Al meer dan 25 jaar werkt Hopman en Peters samen met KlokGroep Milieu. Roland Melis schakelt Hopman en Peters regelmatig in voor onafhankelijk bodemonderzoek.
Milieukundige begeleiding bij verwijderen HBO tank
Hopman en Peters verzorgde de milieukundige begeleiding bij het verwijderen van een ondergronds HBO (HuisBrandOlie) tank uit de tuin van een woning in Bilthoven.
Lees meerWijziging bestemmingsplan - doe bodemonderzoek
Als je de bestemming van een pand wilt laten wijzigen, dan is daarvoor een bestemmingsplan-wijzigingsprocedure noodzakelijk. Onderdeel daarvan is een bodemonderzoek, zoals hier in Soest.
Lees meerAsbest bodemsanering in IJzendoorn
Een geval van ernstige bodemverontreiniging op particulier terrein in IJzendoorn. Hier bleek een aanzienlijke hoeveelheid asbest en PAC in de grond te zitten. Bekijk hier de korte video-impressie van onze sanering!
Lees meerHuub Peters over bodemonderzoek
In het tv-programma Woontips legt Huub Peters van Hopman en Peters uit wanneer een verkennend bodemonderzoek nodig is bij de aankoop of verkoop van een woning.
Lees meerBodemonderzoek bij reconstructie N279
Hopman
en Peters gaat een uitgebreid bodemonderzoek uitvoeren op het tracé van de provinciale weg N279
tussen Meijel en Asten (Noord-Brabant).
Milieuadvies en duurzaamheid gaan hand-in-hand
In
opdracht van Solarfields verzorgt Hopman en Peters de milieukundige begeleiding
en toezicht bij de bouw van een groot zonnepark op een voormalige stortplaats
in ‘s-Graveland.
(Ver)bouwplannen? BBAN Bouwbegeleiding & Advies
(Ver)bouwplannen? BBAN Bouwbegeleiding & Advies uit Amersfoort begeleidt alle soorten (ver)bouwprojecten, voor zowel bedrijven als voor particulieren.
Lees meerLaat bodem checken bij aankoop woning
Een tip voor potentiële kopers van een woning in de regio Utrecht:
Laat controleren of op een adres een (voormalige) olietank staat geregistreerd.
Lees meerVerruiming afzet en verwerking PFAS-houdende grond
Rijkswaterstaat Bodem+ verruimt de beoordelingscriteria voor partijen met PFAS verontreinigde grond bij een aanvraag voor een verklaring van niet-reinigbaarheid.
Lees meerHopman en Peters in de Coronacrisis
Lees meerOndertussen hebben we in Nederland nu bijna een week serieus last van de Corona crisis, met een aanzienlijke impact, zo het zich nu laat aanzien op de totale economie van ons land. Diverse branches zijn volledig gesloten, anderen (nog) niet, of besluiten zelf om de tent dicht te doen. We hebben er allemaal mee te maken, sommige al direct, anderen op de middellange en/of langere termijn.