10 vragen aan …. Barbara Achterberg, projectmedewerker Bodem bij Hopman en Peters.

Het team van Hopman en Peters bestaat uit enthousiaste en betrokken medewerkers. Iedereen voegt vanuit zijn of haar (werk) ervaring waarde toe. Een deel van de medewerkers werkt op kantoor en een ander deel vooral buiten ‘in het veld’. Het is de mix van alle Hopman en Peters collega’s die de kwaliteit, de flexibiliteit en de betrokkenheid bij de opdrachtgevers en projecten hooghoudt.

Om de medewerkers van Hopman en Peters beter te leren kennen gaan we met ze in gesprek. In deze eerste editie van ’10 vragen aan …’ gaan we in gesprek met projectmedewerker bodem Barbara Achterberg:

Vraag 1: Wie is Barbara Achterberg? Kun je jezelf in een paar zinnen omschrijven?

‘Ik ben Barbara. Ik ben 26 en woon in Wekerom. Tot nu toe heb ik altijd in de horeca gewerkt. Ik wil graag werken, ben vrolijk en leergierig. Ik ben opgeleid in de kinderopvang. Na diverse stages kwam ik erachter dat ik toch iets anders wilde gaan doen. Ik ben toen bij een lunchroom in Ede terecht gekomen. Mijn ouders, die altijd een eigen horecabedrijf hebben gehad hebben me geadviseerd om voor mijzelf te beginnen. Ik ben toen een hamburgerrestaurant gestart in Barneveld. Helaas moest ik in november 2021 het pand moest verlaten vanwege de zeer slecht staat van het pand. De verhuurder wilde het niet opknappen. Ik moest nadenken wat nu te gaan doen. Gelukkig is dat goed gelukt’.

Vraag 2: Waarom jouw keuze voor de bodemwereld en hoe ben je erin terecht gekomen?

‘Na het afscheid van mijn horecabedrijf wilde ik snel weer aan het werk. Wel nagedacht om op een andere plaats door te gaan, maar dat bleek lastiger dan ik dacht. Hopman en Peters kwam in beeld omdat mijn broer werkt bij ons zusterbedrijf VMV. Ik heb hem gevraagd een balletje op te gooien omdat ik gewoon aan het werk wilde. Stilzitten is niets voor mij. Na een goed gesprek met de twee eigenaren en een dagje meelopen met één van de collega’s ben ik op 2 januari 2022 begonnen. We hebben een mooi team en het is nog gezellig ook. Voor mij heel belangrijk. De bodemwereld was dus niet echt een keuze, maar ik ben er ingerold. Vanaf het begin was het de bedoeling dat ik de taken van een zwangere collega zou overnemen. Voor haar zwangerschapsverlof heeft ze me uitstekend ingewerkt. Ik maak nu offertes, stel rapporten op en zorg ervoor dat het veldwerk wordt ingepland’.

Vraag 3: Wat is voor jou het uitdagendste van het werken in de bodemwereld?

‘Niets is hetzelfde. Dat maakt de materie complex. De regels en normen die zijn vastgelegd en waarmee we werken zijn wel heel duidelijk en geven goed houvast. Dat maakt het werken in de bodemwereld logisch en overzichtelijk. Voor mij is het leren begrijpen het uitdagendst. Ik leer best snel en heb collega’s om me heen waar ik veel aan kan vragen. Dat werkt plezierig en maakt dat ik iedere dag leer en de materie beter ga begrijpen’.

Vraag 4: De bodemwereld is heel uitgebreid. Zoek je naar specialisatie in jouw werkzaamheden of wil je meer allround bezig zijn?

‘Ik vind het allemaal leuk. Van de planning van onze eigen veldwerker en externen, ecologie, het sturen van mijn collega’s, contact met onze klanten en offertes maken. Ik zet overal mijn tanden in. En dan de bodem niet vergeten natuurlijk, want daar zit ik natuurlijk voor. Allround is dus de beste omschrijving waar ik naar toe wil werken. Het projectleiderschap op termijn dat lijkt me top’.

Vraag 5: Wat doe je om jouw kennisniveau van de bodemwereld en werkzaamheden erin te vergroten?

‘Doen! Kort maar krachtig. Laat de uitvoering maar aan mij over, en met hulp van mijn collega’s groeit mijn kennisniveau. Ik lees ook veel eerder goedgekeurde rapporten van bodemonderzoeken. Daar leer ik meer van dan dat je me een week opsluit met een studieboek. Het zelflerend vermogen is groot al zeg ik het zelf en de materie ontzettend interessant. Zo word ik elke dag beter’.

Vraag 6: Hoe ziet jouw werkdag bij Hopman en Peters eruit?

‘Altijd eerst koffie en naar mijn bureau. Ik controleer de mail en log in op het portal van ons laboratorium om te kijken of er uitslagen van onderzoeken beschikbaar zijn. De lopende projecten vallen onder mijn beheer. Voor mij dus heel belangrijk te weten wat de verschillende project statussen zijn. Zo kan ik mijn collega’s beter sturen. Ik controleer de planning en werk aan de openstaande rapporten. Zo is geen enkele dag precies hetzelfde, maar wel heel leuk’.

Vraag 7: Hoe lever je met de collega’s van Hopman en Peters maatwerk aan jullie klanten?

‘Altijd contact houden met de klant. Daar draait het om. De klant centraal. Eigenlijk is iedere opdracht die we mogen uitvoeren maatwerk. Daarom is dat contact zo belangrijk. Als de klant op de hoogte is, staat deze nooit voor verrassingen en kunnen we samen perfect het project uitvoeren en afronden’.

Vraag 8: Wat zijn de ambities van Barbara binnen Hopman en Peters?

‘Blijven doen wat ik nu doe, maar daarin wel beter worden. Kennis opbouwen, en daarmee onze klanten nog beter van dienst zijn. Nog zekerder zijn van de adviezen die gegeven worden en de rapporten die we opleveren’.

Vraag 9: Hoe of waar zie je jezelf over 5 jaar?

‘Bij Hopman en Peters, maar dan wel met 5 jaar groei in kennis en uitvoering. Zekerder in mijn schoenen staan over alles wat er speelt en waar we adviezen over geven. Ook zou ik het mooi vinden als ik richting projectleiderschap zou kunnen groeien en op mijn beurt leiding gaan geven aan projectmedewerkers. Dat zie ik wel zitten’.

Vraag 10: Waarom zou je Hopman en Peters aanbevelen bij iedereen die advies over of uitvoering in de bodem nodig heeft?

‘We zijn volledig met eigen collega's zo ingericht dat we bodemadvies en uitvoering 100% kunnen oppakken. Dat geldt ook voor ecologie. Dat maakt Hopman en Peters flexibel en daarmee kunnen we sneller schakelen. Onze klanten waarderen dat ook enorm. Daarnaast hebben we een betrouwbaar en flexibel netwerk om ons heen waar we ook snel mee kunnen schakelen. Dat maakt voor mij Hopman en Peters een betrouwbare en goede partner voor iedere opdrachtgevers’.

Heb jij vragen aan Barbara over alle mogelijkheden van Hopman en Peters? Heb je advies nodig of mag er een bodemproject uitgevoerd worden? Neem dan gerust contact op met Barbara op 030 – 691 59 31. Kijk op onze websitewww.hopmanenpeters.nl of mail naar barbara@hopmanenpeters.nl